Om Hou

Den Østjyske havneby Hou med knap 1500 indbyggere ligger smukt placeret ved kysten mellem marker og skov 10 kilometer sydøst for Odder. Fra Hou er der kun knap 30 kilometer til henholdsvis Aarhus, Skanderborg og Horsens.


Den livlige og attraktiv by i Odder Kommune har tilbud til alle aldersgrupper lige fra dagpleje og daginstitutioner, en velfungerende folkeskole fra 0-6 klassetrin men også plejecenter og beskyttede boliger til byens ældste borgere.


Hou har også på et meget aktivt foreningsliv. Ikke mindst den lokale idrætsforening drager fordel af byens mange idrætsfaciliteter som boldbaner, tennisbaner og idrætshal med forskellige motionsfaciliteter samt den maritime idrætsefterskole og højskole. Sidstnævnte indviede i 2013 en helt ny og meget populær svømmehal med både varmtvandsbassin og vandrutsjebane ikke mange hundrede meter fra Hou Strandpark.


Og så byder Hou naturligvis på masser af frisk luft og spændende oplevelser langs den gode og børnevenlige badestrand, og det er derfor ikke uden grund, at borgerne i Hou kalder byen for Østjyllands Perle.

Indkøb og havn

Byens gamle hovedgade byder på indkøb af dagligvarer hos Hou Mesterslagter og Daglibrugsen, foruden at der også forefindes en café samt en havnekiosk og en havnecafé, der har åbent i sommerhalvåret. Havnen er naturligvis et vigtigt omdrejningspunkt for Hou, hvor især lystbådehavn med knap 350 pladser tiltrækker et stort antal sejlende turister i sommerhalvåret. Anden weekend i juli danner lystbådehavnen rammen for Hou Havnefest hver sommer. Også færgehavnen med daglige forbindelser til Tunø og Samsø betyder, at især sommerhalvåret altid byder på hyggelig havnestemning. De daglige færgeforbindelse betyder også, at der hver dag er 15-20 busafgange til og fra Odder Station med tog- og busforbindelser til Aarhus, Skanderborg og Horsens.