Om Hørning

Hørning med knap 7000 indbyggere ligger mellem marker og skov i et kuperet terræn midt mellem Aarhus og Skanderborg.


Selv om Hørning ligger i Skanderborg Kommune, betegnes den af mange som satellitby til Aarhus. Ikke mindst genåbningen af Hørning Station i 2001 har gjort det nemt og hurtigt at pendle til og fra byen.


Prisniveauet på boliger i og omkring Aarhus er de senere år steget voldsomt. Det har givet en naturlig opblomstring af tilflyttere i oplandet til Aarhus, og Hørning har haft en stor tiltrækningskraft på grund af en gode infrastruktur og offentlige transport. Især mange børnefamilier er flyttet til byen for at drage fordel af byens seks daginstitutioner og to velfungerende folkeskoler.


Hørning tilbyder også et meget aktivt foreningsliv, og især den lokale idrætsforening har mange gode tilbud til borgere i alle aldre. Omdrejningspunktet er Hørning Hallen og Hørning Idrætscenter, hvor man i løbet af de kommende år udvider faciliteterne i etaper.


Blandt de nyeste tiltag for at borgerne kan få masser af frisk luft og spændende oplevelser, er den helt nye Hørningstien, der blev indviet i september 2014. Stien er knap 11 kilometer og omkranser hele Hørning samt har en lille afstikker ned til Stilling og Solbjerg Sø med gode fiskemuligheder samt tilslutning til en række andre stier i lokalområdet.


Så der er rigtig mange gode grunde til at købe en byggegrund i Elmely og flytte til Hørning.

Indkøb

Hørning byder på gode indkøbsmuligheder, og mange af byens butikker er samlet omkring byens torv. Her forefindes alt fra dagligvarebutikker, bager, slagter og grønthandler til pengeinstitutter, optiker og radio/tv forhandler. Byen byder desuden på en velassorteret cykelforretning, kro og hotel, kiosker og servicestationer, hvilket gør det attraktiv for byens borgere at handle lokalt.